Başkan Uğurlu: Piri Reis Vadisi Projesi'yle şehir nefes alacak

Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Doğukışla mevkiinde yapılacak Piri Reis Vadisi Projesi ile şehrin nefes alabileceği bir yer yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamil Uğurlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin Ankara'daki Dikmen Vadisi'nin aynı ölçekteki uygulaması olacağını belirtti. Uğurlu, Karaman'da fiziki çalışmalardan sosyal belediyecilik kapsamındaki çalışmalara kadar değişik faaliyetlerin içerisinde olduklarını belirtti. Büyük ölçekli dört projelerinin olduğuna dikkat çeken Uğurlu, Piri Reis Vadisi Projesi dışındaki en önemli projenin Türkiye'deki en büyük kent meydanı düzenlemesi olacağına inandıkları Aktekke Meydanı'nın düzenlemesi olduğunu dile getirerek, genel manadaki kentsel dönüşüm çalışmaları ile yapımı devam eden bir 500 metrekarelik Orta Öğretim Kampusu çalışması olduğunu belirti.

Tüm çalışmalarda önceliklerinin tarihi yapıyı korumak ve şehri daha çağdaş şekilde dönüştürme olduğunu belirten Uğurlu, Karaman'ın bu süreçte önemli anlamda bir değişime uğrayacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber