Ömer Özkan: Turan, gelecek hafta serbest olarak dışarıya çıkabilecek

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye'nin dördüncü yüz nakilli kişisi Turan Çolak(35)'ın fizik tedavisine başladıklarını, hastalarının gelecek haftadan itibaren serbest olarak dışarıya çıkmaya başlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Koray Coşkunfırat, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici, Turan Çolak'ın son durumuyla ilgili bilgi vermek için kameraların karşısına geçti.

Turan Çolak'ın durumunun gayet iyi olduğunu ve her şeyin yolunda gittiğini anlatan Özkan, her şeye rağmen temkinli olduklarını ifade etti. Geçen hafta fizik tedavisine başladıkları hastalarının, gelecek haftadan itibaren serbest olarak dışarıya çıkmaya ve günlük yaşama adapte olmaya başlayacağını anlatan Özkan, Çolak'ın göz kapaklarını kullanmasının 6 ayı bulacağını aktardı. Özkan, ?Artık kendisi gözünü açıyor. Gözünü açabilmesi için bir müdahale yaptık, kontrollü şekilde açmak üzere ama tam şekli bu değildir. 6 ay sonra gözünü kapatabildiği zaman çok daha rahat açması ve kapaması olacaktır. Gözünü kendisi açıyor, kapaması yer çekimiyle oluyor. Daha kontrollüsü 6 ay sonra başlayacak.? diye konuştu.

Turan Çolak'a yapılan naklin üzerinden 37 gün geçtiğini hatırlatan Başhekim Abdullah Erdoğan da, ilaç tedavisi devam eden hastalarının yakından takip edildiği bilgisini verdi. Erdoğan, Turan Çolak'ın topluma uyum sağlaması ve kendini birey olarak hissetmesi için ilerleyen dönemlerde psikolojik destek de verileceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber