Hindistanlı akademisyenler, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde

Uluslararası bir konferans için Türkiye'de bulunan Hindistan'ın farklı üniversitelerinden 20 kişilik bilim heyeti Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir tarafından kabul edilen heyet üyeleri, üniversitenin kısa zamanda hatırı sayılır bir gelişme gösterdiğini gördüklerini ve bunun bilim dünyası için sevindirici olduğunu belirtti. Yeni kurulduğu halde kısa zamanda gelişen Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin Gaziantep ve Türkiye için dünya çapında bir bilim merkezi olacağına inandıklarını belirten Hindistanlı akademisyenler, 700 civarında lisans öğrencisinin olması ve bir çok dalda yüksek lisans derslerinin verilmesinin, iki yıllık bir üniversite için büyük bir başarı olduğunu söyledi. Akademisyenler, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile işbirliği içinde çalışmak istediklerini ifade etti.

Rektör Prof.Dr. Özdemir, Hindistan'dan gelen akademisyenlere üniversitenin kurulması, gelişimi, hedefleri ile mevcut ve açılacak olan fakülte ve bölümleriyle ilgili bilgiler verdi. Rektör Özdemir'in Hindistan'la geçmişten günümüze devam eden kardeşliğimizi vurguladığı görüşmenin ardından heyet memnuniyetlerini belirterek üniversiteden ayrıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde kampus turu yapan heyet, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Yılmaz Kılıç'ı da ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber