Cezaevinde habersiz yangın tatbikatı heyecanlandırdı

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki yangında 13 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından hapishanelerde güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapılan tatbikata alınan tedbirler gözden geçirildi. Tatbikat başarıyla sonuçlandı.

Senaryo gereği Erzurum'da saat 15.00'da itfaiye telsizinden H Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir yangın çıktığı anonsu yapıldı. Anonsun ardından itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı. İhbarın ardından yapılan koordinasyonla cezaevine çok sayıda ambulans sevk edildi. Sivil savunma ve özel harekât ekipleri de olay yerine kısa sürede intikal etti.

Yangın kısa sürede söndürüldü. Bu sırada güvenliği sağlamak amacıyla çok sayıda polis ve jandarma ekibi cezaevinde hazır bulundu. Askeri bir helikopter ise tatbikata havadan destek verdi. Tatbikattan haberi olmayan mahkûm yakınları büyük panik içinde cezaevine geldi. Olayın bir tatbikattan ibaret olduğunu öğrenen mahkum yakınları rahat bir nefes altı.

Tatbikat hakkında daha önceden bilgilendirilmeyen basın mensupları da yangın takibi yapmak üzere cezaevine akın etti. Ancak kısa süre içinde olayın gerçek bir yangın değil tatbikat olduğu anlaşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber