Memur, Maaş Adaletini Bekliyor

07/07/2005 tarihinde yayımlamış olduğumuz 'Sayın Başbakanım 3 yıl doldu' başlıklı yazı 10 bini aşkın okuma ve 20'ye yakın yorum aldı. Yazının konusu özet olarak Başbakan'ın üç yıl önce seçim meydanlarında söylediği "3 yıl içinde memur maaşlarında adaleti sağlayacağız" sözüne sahip çıkılmasıydı. Ancak aradan üç yıl geçmesine rağmen değişen hiçbir şey yoktur. Memurlar.net olarak, Başbakan'ın, Bakanlar Kurulu toplantı salonunda ilgili bakanı çok açık ve net olarak uyardığını, tasarıyı bir an önce tamamlaması gerektiğini biliyoruz. Fakat, hala hiçbir somut gelişme bulunmamaktadır. 15 milyonluk bir kitleyi ilgilendiren soruna gerekli ciddiyetle yaklaşılmamaktadır.

Haber Giriş : 10 Temmuz 2005 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı bile 1 yılda yasalaşacak hale getirilmesine rağmen, 3 yıldır personel reformunda bir arpa boyu yol gidilememesi büyük bir başarısızlıktır. Bu başarısızlıkta payı olan ilgili Bakanın konuya medyatik düzeyin ötesinde ne zaman yaklaşacağını kimse bilememektedir.

Ancak şu husus çok açıktır. Sayın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin bu konuya ilgilenmemektedir.

Bu önemli soruna bir an önce el atılması ve cidiyetle üzerinde durulması, siyasi iktidarın önünde bekleyen en önemli konudur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber