Seymer'li ressamlar Optimum'da sergi açtı

Adana Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) kursiyerleri, yağlı boya eserlerinden oluşan resimlerini Optimum Outlet Adana'da sergiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çoğunluğu portre çalışmaları ve doğal güzelliklerin konu edildiği yaklaşık 50 eser beğeni topladı.

Adana'da, 2004'den beri merkez Seyhan Belediyesi'nin Meslek Edindirme Merkezi olarak faaliyetlerini sürdüren SEYMER'in Ramazanoğlu Şubesi'ne devam eden 30 kursiyerin eserlerinden oluşan resimler çizim yeteneği ve renk uyumu öne çıkıyor.

Kurs öğretmeni Meryem Fırlak, SEYMER Obalar Şubesi'nde hizmet verdiklerini ancak bu yerin kapanmasıyla son derece yetersiz olan Ramazanoğlu Medresesi'ndeki küçük bir odaya taşındıklarını söyledi. Fırlak, "Yetersiz çalışma alanına rağmen kursiyerlerimiz eğitimden kopmadı. Her gün sabahtan öğleye kadar devam eden bu dönem kursumuzda toplam 95 tablo çıkardık." dedi.

Kendilerini tanıtma amaçlı bu sergi için mekan tahsis eden Adana Optimum Outlet avm yönetimine teşekkür eden Fırlak, "Kursumuza, 15 yaş üstü genç kızlardan emekli kadınlara ya da çalışanlara kadar her kesimden ilgi var. Bu sergi ile tüm kadın ve genç kızlara örnek olmak istedik." diye konuştu.

Sergi 29 Haziran Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber