Bakan Şahin 'yargıda kadrolaşma iddialarına' Moğultay'lı cevap!

Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 'Ak Parti yargıda kadrolaşıyor' iddialarını dillendiren çevrelere cevap verdi. Şahin, CHP'li eski Adalet Bakanı Mehmet Moğaltay'ın "Adliye teşkilatının kadrolarına kendi adamlarımızı değil de falan partinin militanlarını mı dolduracaktım! "sözlerini hatırlatarak "Bizim hükümetimizden ve bizim hükümetimizin Adalet Bakanı'ndan, bu sözü asla duymayacaksınız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakanlık Merkez Bina'da bir basın toplantısı düzenleyerek TBMM 22. dönem 3. yasama yılının hükümet açısından değerlendirdi. Şahin, Meclis'in bu dönem 175 tasarıdan 166'sını yasalaştırarak önemli bir rekora imza attığını söyledi.

Milletvekillerinin yazılı ve sözlü önergeler ile hükümeti denetlediğini kaydeden Şahin, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yöneltilen 1379 önergeyi, Bakanların ise 4222 önergeyi cevaplandırdığını ifade etti. Meclis'in reform niteliğinde yasalar çıkardığını kaydeden Şahin, "Türkiye'ye müzakere tarihi verilmişse, bu yaptığımız yasal düzenlemeler sayesindedir" dedi. Şahin, Meclis'in eğitim, sağlık, adalet ve sosyal konularda yaptığı yasal değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Gündemin odağındaki yargının sorunlarına değinen Bakan Şahin, yargının ağır işlediği yönünde eskiden beri devam eden eleştiriler olduğunu hatırlattı. Mahkemelerin iş yükünün çok fazla olduğunu kaydeden Şahin, 2 bin 400 yeni mahkeme ve 5 bin civarında yeni hakim ve savcı kadrosuna ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bu açığı kapatmak için 4 bin kadro açtıklarını ifade eden Şahin, bu girişimlerinin 'Kadrolaşmak istiyorlar' şeklinde anlaşılmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Bakan Şahin CHP'li eski Adalet Bakanı Mehmet Moğaltay'ın "Adliye teşkilatının kadrolarına kendi adamlarımızı değil de falan partinin militanlarını mı dolduracaktım! "sözlerini hatırlatarak "Bizim hükümetimizden ve bizim hükümetimizin Adalet Bakanı'ndan, bu sözü asla duymayacaksınız" dedi. Şahin, yargının siyasallaşmaması konusunda titiz olduklarını vurguladı. Şahin, bir gazetecinin sorusu üzerine yüksek yargı organlarının bildiri yayınlayarak rahatsız olduklarını söylemelerinin yanlış olduğunu da söyledi. Şahin, "Bildiri yoluyla talepte bulunmak kendi tercihleridir ancak, söyleyecek bir şey varsa bunu hükümete doğrudan iletmeleri gerekirdi" dedi. Bakan Şahin, devlet kurumları arasında doğabilecek herhangi bir anlaşmazlığın diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yargıtay ve Danıştay'daki temasları sırasında yargı mensublarının özlük haklarının da gündeme geldiğini belirten Şahin, hazırlığı devam eden Personel Rejimi Kanunu'nda bu yönde olumlu adımlar atılacağını kaydetti. Şahin, kamu kurumlarının özlük haklarını parça parça değil bütün olarak iyileştirmek istedikleri için bazı beklentilerin karşılanmasının geciktiğini belirtti.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber