TESK Genel Başkanı Palandöken: Artık taklit ürünlerin yaşama şansı yok

Türk Patent Enstitüsü (TPE) ile marka, patent, coğrafi işaret ve endüstriyel tasarım konularında protokol imzalayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın ürünlerinin artık güven altında olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandöken, ?Bundan böyle coğrafi işaretlenmiş, markalaşmış ürünlerin taklitleri olmayacağı gibi bu ürünler daha değerli olacak. Yani Van'ın otlu peyniri, Samsun'un kapalı pidesi, Kayseri'nin mantısı ve Konya'nın etli ekmeği artık marka haline gelecek.? dedi.

?2023 HEDEFİNDE ESNAFIN PAYI BÜYÜK OLACAK?

Türk Patent Enstitüsü (TPE) ile marka, patent, coğrafi işaret ve endüstriyel tasarım konularında işbirliği protokolü imzalanmasıyla ilgili yazılı açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, marka ve markalaşmaya verdikleri önemi dile getirdi. Palandöken, şunları ifade etti: ?Hiç kuşkusuz 2023 hedefinde esnafımızın payı büyük olacaktır. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alırken esnaf ve sanatkarımız da koydukları katkı ile övüneceklerdir. Esnaf sanatkarlar olarak marka ve markalaşmayı çok önemsiyoruz. Bu protokol ile yenilikçiliği, üretkenliği ve yaratıcılığı teşvik ediyor, ulusal sistemi güçlendiriyoruz. Esnaf ve sanatkarımızın rekabet gücünün artacağı kaçınılmazdır. Türkiye'de 100 yıllık firmamız yok denecek kadar az. İmzaladığımız protokol ile bundan böyle coğrafi işaretlenmiş, markalaşmış ürünlerin taklitleri olmayacak. Yani artık Konya'nın etli ekmeği, Van'ın Otlu peyniri, Kayseri'nin mantısı, Samsun'un kapalı pidesi sadece ülkemizde değil uluslar arası alanda da marka olacak.?

"ESNAF DA AB PROJESİ HAZIRLAYACAK"

Türk insanının gelişmiş sanayi ile entegrasyonu sağlanmasının, organize sanayi bölgelerinde markalaşacak ürünlerin üretimine de önemli katkı sağlayacağını anlatan Bendevi Palandöken, ?Bu işbirliği protokolüyle, Avrupa Birliği projeleriyle artık direkt muhatap olacağız. Ve böylelikle Türk esnaf sanatkarlarının Avrupa ülkeleriyle işbirliği sağlanmış olacak. Maliyetin düşürülmesi için girdi maliyetlerinin azaltılması ile ilgili de bir çalışma olacak. Artık herkes üretilen ayakkabının, giysinin, yiyeceklerin hem ülke ekonomisine katkısı olduğunu hem de bireysel olarak kendilerinin Türk ekonomisine katkı vereceğini bilecek. Leziz ürünleri üretenler de bunları kendi markaları olarak tescil ettirmiş olacak. Hani derler ya ?Kim yaptı bunu?', 'Hangi usta yaptı?', ?Bu mantı kimin?' dediklerinde Kayseri mantısı diyecekler.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber