İda Körfez Doğa Sporları Grubu'ndan sezonun son etkinliği

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde bulunan 31 kişilik İda Körfez Doğa Sporları Grubu, doğa yürüyüşü etkinliklerinin sonuncusunu Kaz Dağları'nda gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçlerinde doktordan mühendise bir çok farklı mesleklerden doğa seven vatandaşın bulunduğu İda Körfez Doğa Sporları Grubu, sezonun son etkinliğini Kaz Dağları'na çıkarak tamamladı. Grup ilk olarak Mehmetalan Kapısı'ndaki Milli Park Alanı girişinde durup resmi işlemlerini yaptırdı ve burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Araçlarla devam edilen gezide Ayı Deresi, Makastan Döndük, Yayla, Arılık, Yumurta Pınarı, Tozlu Yaylası, Karkuyuları, Kartal Çimen Düzlüğü geçildikten sonra araçlardan inen grup üyeleri, yürüyüşe başladı.

Doğa ve dağ yürüyüşü tecrübesi bulunan tam donanımlı grup üyeleri, Edremit Körfezi'nen eşsiz manzarası ve Kaz Dağları'nın görülmeye değer bitki örtüsü üzerinde zirveye yürüdü. Grup kısa süren tırmanışın ardından efsanevi Sarıkız Tepesi'ne, yani Kaz Dağları'nın sembolik zirvesine ulaştı. Burada dua eden ve türbede mum yakan grup, daha sonra Türk bayrağı açarak toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi. Grup üyeleri, dönüş yolunda ise, Kaz Dağları'nın endemik bitkilerinin fotoğraflarını çekti. Diğer misafirlere de mesaj veren grup yöneticileri, endemik bitkiler başta olmak üzere Kaz Dağları'ndaki tüm bitki örtüsünün yerinde bırakılması ve tahrip edilmemesini istedi.

İda Körfez Doğa Sporları Grubu, etkinliklerinde kendilerine destek olan Edremit Belediyesi'ne, Zeytinli Belediyesi'ne, diğer resmi daire yetkililerine, iş adamlarına ve şahıslara teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber