Patlamada ölen çocukluk arkadaşları yan yana toprağa verildi

Eskişehir'de Oto Tamirciler Sitesi'nde, makine üretmek için kiralanan, ancak kaçak yollarla patlayıcı madde ima edildiği belirlenen atölyede meydana gelen patlamada ölen işçiler, ikindi namazının ardından toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölen işçilerden Ahmet Uysal ve İsmail Tünel'in, çocukluk arkadaşı olduğu ve iki ay önce birlikte işe başladıkları öğrenildi.

75. Yıl Mahallesi Oto Tamirciler ve Tornacılar Sitesi'nde bir iş yerinde meydana gelen patlama sonucu çıkan yangında Biyoloji Mühendisi Melik Duran (27), Ahmet Uysal (23), Umut Küçükarabacı (23), İsmail Tünel (22) olay yerinde yanarak hayatını kaybetmişti. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ve iki gündür süren DNA çalışmalarının sonuçlanmasının ardından, işçilerin cesetleri ailelerine teslim edildi.

Olayda hayatını kaybeden iki işçiden İsmail Tünel ve Ahmet Uysal'ın cenazeleri de Eski Bağlar Mahallesi Kırım Camii'nde kılınan namazın ardından yan yana toprağa verildi. Lise öğreniminin ardından Anadolu Üniversitesi Raylı Sistemler Bölümü'nden mezun olan Ahmet Uysal'ın, askerden sonra çocukluk arkadaşı İsmail Tünel ile birlikte iki ay önce söz konusu iş yerinde çalışmaya başladıkları öğrenildi.

Biyoloji mühendisi olan ve sigortasız çalıştırıldığı öğrenilen Melik Duran'ın cenazesi, ailesi tarafından sabah saatlerinde teslim alındı. Duran'ın, Tokat'a götürülen cenazesi, Zile ilçesinde toprağa verilecek. Duran'ın bir süre önce gezmeye geldiği Eskişehir'de iş bulduğu ve kısa süre önce de söz konusu patlamanın olduğu iş yerinde çalışmaya başladığı öğrenildi. Umut Küçükarabacı'nın cenazesi de Sütlüce Mahallesi Hacı Yunus Camii'nde kılınan ikindi namazı ile toprağa verildi.

Öte yandan, patlamanın olduğu iş yeri sahibi Zafer Akansel ile birlikte 4 kişinin adliyedeki sorgularının ardından 3 kişi serbest kalmış, iş yeri sahibi Akansel, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber