Erdoğan Bayraktar, haberler üzerine, torpilsiz de eleman alımı yapacak

6 Haziran 2012 tarihinde yapmış olduğumuz haberde, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neden merkezi KPSS yerleştirmeleriyle personel almıyor?" demiştik. Gerçekten de, Bakanlığa Erdoğan Bayraktar'ın atanması sonrasında, kuruma torpilsiz eleman alımı yapılmamaya ve KPSS'ye dayalı ilan yayınlanmamaya başlamıştı. Haberimiz sonrasında Bakanlık bugün ilana çıktı ve mülakatsız 150 mühendis ve mimar alacağını duyurdu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına seçimler sonrasında, 2002 yılından itibaren TOKİ Başkanlığını yürüten Erdoğan Bayraktar getirilmiştir. TOKİ'nin tüm kadroları istisnai kadrodur. Yani KPSS gerektirmeyen kadrolardır. Sayın Bayraktar 10 yıl boyunca TOKİ'ye istediği gibi personel almış, TOKİ başarılı uygulamalara imza attığı için de kimse bu alım yöntemine itiraz edememişti. Zaten TOKİ'ye KPSS olmaksızın personel alımı 2002 yılında başlayan bir uygulama değildi. TOKİ kurulduğundan bu yana KPSS'ye tabi olmadan personel almıştı.

Ancak, Erdoğan Bayraktar, TOKİ'deki personel alım yönetimini Bakanlıkta da aynen devam ettirmek istedi. Bakanlık hem 2011/2 Aralık hem de 2012/1 Haziran KPSS tercih işlemlerine hiçbir kadro bildirmedi. Geçen yıldan bu yana 4/B'li sözleşmeli alımı da yapmadı.

Bunun üzerine bu ayın başında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neden merkezi KPSS yerleştirmeleriyle personel almıyor? başlıklı bir haber yayımladık

Bakanlık bu haberler üzerine bugün sözleşmeli personel alım ilanına çıktı. İlana göre; 81 inşaat, 17 çevre, 21 harita, 8 jeoloji, 2 makine, 1 elektrik mühendisi ile 10 mimar, 8 şehir plancısı, 1 programcı ve 1 tabip alacak...

İlan, 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre yapılacağından alımlarda sadece KPSS sınav puanı sıralaması esas alınacak. Mülakat sınavı uygulanmayacak... (Programcı ve tabip unvanı hariç)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber