Erdemli'de 2 milyon liraya 65 proje

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, KÖYDES ve Maliye Bakanlığı tarafından doğrudan Erdemli Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan 2 milyon 167 bin lira ile toplam 65 projenin hazırlandığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kösbucağı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne ait Narçiçeği Kır Pansiyonu'nda birlik üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen kaymakam Özefe, ?Bilindiği gibi KÖYDES ve Maliye Bakanlığı'ndan doğrudan Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan kaynaklar var. Toplamda ilçemize 2 milyon 167 bin lira tahsis edildi. Tabi göletlerle ilgili rakamlar, greyderli bakım, asfalt yamaları ve malzemeleri 112 kilometre malzemeli bakım buna dahil değil. 2 milyon 167 bin lira ile toplam 65 proje hazırlandı.

İçme suyu anlamındaki projelerimiz tesis geliştirme, depo bakım onarımı ve depo yapılması şeklinde. 15 köye kilit parke yapımı çalışması var. Sulama sularının geliştirilmesi, ilave tesisler yapılması gibi su projeleri var. Yine 29 kilometre 1. kat asfalt, 21 kilometre de 2. kat asfalt programları yer alıyor? diye konuştu.

Projeler içinde yapımı devam eden çalışmalarında olduğunu hatırlatan Özefe, ?Hizmet yollarının iyileştirilmesi, diğer yandan da içme suyu ve sulama suyu tesislerimizin iyileştirilmesi bu yıl ağırlıklı olarak görünen çalışmalar? dedi.

Kösbucağı Köyü Muhtarı Cengiz Kaya da kahvaltı yeri olarak köylerinde Erdemli Köylere Hizmet Götürme Birliği desteğiyle Agro Turizm projesi kapsamında kurulan Kösbucağı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne ait Narçiçeği Kır Pansiyonu'nun belirlenmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, kahvaltıya katılan bütün herkese teşekkür etti.

Kahvaltıya İlçe Özel İdare Müdürü Hasan Günaydın, İl Özel İdaresi Erdemli Köylere Hizmet Götürme Birim Amiri Emre Tüzel ile Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç'ta katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber