Karadayı Darbe Komisyonu'na ifade verdi/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'yı dinledi. Komisyon adına Çankırı Milletvekili İdris Şahin açıklama yaptı.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, 28 Şubat sürecinin İçişleri Bakanı Meral Akşener ve eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'yı dinledi. Görüşme sonrası Dolmabahçe Sarayı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, TBMM Darbe Araştırmaları Alt Komisyonu Sözcüsü Çankırı Milletvekili İdris Şahin, "Her ikisine de Meclis iradesine karşı gösterdikleri tavırdan dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü bizler Türk Milleti adına hareket eden ve mecliste dört partinin temsilcisi olduğu bir komisyonun sözcüsüyüz. Her ikisi de kendi zaviyelerinden o dönemde yaşananları aktardılar. Önümüzdeki günlerde siyasetçileri, bürokratları ve gazetecileri dinleyemeye devam edeceğiz. O döneme ve öncesindeki gelişmelere ilişkin süreci paylaştılar. Her ikinin ağzından duyduğumuz çok güzel sözler var. Bu ülkede bir daha darbelerin olmaması gerektiğini çok net bir şekilde ifade ettiler. Özellikle hukuk devletinin tam oturması halinde de kimsenin darbeye teşebbüs edemeyeceğini söylediler" dedi.

"Karadayı 28 Şubat'ı darbe olarak kabul ediyor mu" sorusu üzerine Şahin, "Kendisi o süreçte aktif olarak görevde olduğu için darbe olarak nitelendirmiyor. Ama demokrasiye müdahaleyi hiçbir şekilde tasvip etmediğini söylüyor. Askerin kesinlikle siyasetin içine çekilmemesi gerektiğini söyledi. O sürecin farklı olduğunu ve o dönemin şartları içerisinde değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi. Askerin de müdahale tarzında bir düşüncesinin olmaması gerektiğini söyledi. Özellikle bugünün siyasilerinin o dönemdeki siyasiler gibi olmadığını söyledi. Ne siyasilerin ne de askerlerin o dönemdeki yanlışlıklar içine girmeyeceğini söyledi" diye konuştu.

Gazetecilerin Akşener'in ifadesinde yer aldığı iddia edilen 40 milyon doların uçtuğu iddiasına Şahin, böyle bir şeyin konuşulmadığını ve bu bilginin nereden öğrenildiğine çok şaşırdığının belirtti. Şahin, para olayının sadece ekonomik krizin rakamsal olarak değil, etkenler olarak konuşulduğunu kaydetti. Şahin, "Akşener, mevcut yönetimin görevden uzaklaştırılması için her şeyin yapıldığını ve yapılabildiğini aktardı. Bu komisyonun bir daha darbeler olmasın diye tüm partiler ortak çalışıyoruz. Bu görüşme sonuçlarını ilerleyen günlerde kamuoyu ila paylaşacağız? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber