AFAD: 5.3, 6.0'ın artçısı, tsunami riski yok

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı(AFAD), Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen 5.3'lük depremin 6.0 şiddetindeki depremin artçısı olduğunu, tsunami riski de bulunmadığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye körfezinde saat 16.05'de meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem Fethiye'de kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Deprem sonrası vatandaşlar ev ve işyerlerini terk edip sokaklara çıktı. 15 gün önce meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremin ardından yaşanan yaralanma vakaları bu depremde yaşanmadı.

AFAD yaptığı yazılı açıklama ile depremde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığını duyurdu. 5.3 şiddetindeki depremi, 15 gün önce meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremin artçısı olarak değerlendiren AFAD'ın açıklamasında şöyle denildi: "Depremin Fethiye açıklarında ve 35 metre derinlikte gerçekleşmesi nedeni ile vatandaşlarımızın endişe etmelerini gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Yaşanan deprem neticesinde bölgede herhangi bir tsunami riski de bulunmamaktadır. AFAD Başkanlığı tarafından bölgedeki deprem aktivitesi 7/24 izlenmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber