Kapuzbaşı Şelalesi'ne yerli turist akını

İrtifa akışı itibarıyla Türkiye'nin en büyük şelalesi olan Kayseri'deki Kapuzbaşı Şelalesi, havaların ısınmasıyla yerli turistlerin akınına uğradı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcaktan kavrulan Adana, Kozan, İmamoğlu, Osmaniye, Mersin gibi il ve ilçelerden hafta sonu Kayseri'deki Kapuzbaşı Şelalesi'ne gelen günübirlik ziyaretçiler, Yahyalı ilçesine 80 kilometre uzaklıktaki Hacer Ormanları'nda 700 metre rakımda kayaların içinden çıkarak toprakla buluşan şelaleyi keyifle izliyor. Yükseklikleri 40 ile 80 metre arasında değişen 7 şelaleden oluşan doğal güzellikleri görmeye gelen ziyaretçiler, göz alıcı bitki örtüsü ile adeta büyüleniyor. Bölgede yaşayan köylüler, Kapuzbaşı Takım Şelaleleri'nin dünyanın henüz keşfetmediği, Türkiye'nin en el değmemiş yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Büyük şelale içinden ozon çıkışı var. Ozonun kan dolaşımı artırıcı ve insan sağlığına faydalı olduğu söyleniyor. Zaten burasının doğal güzelliği ve insanı dinlendiren havası başlı başına sağlık kaynağı. Doğal güzellikleri yaşamak, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen herkes mutlaka buraları ziyaret etmeli. Çünkü anlattıklarımızdan daha da fazlasını bulacaklar" dediler.

76 metre yükseklikten akan ve bu rakamla Türkiye'nin en büyük şelalesi konumunda bulunan Kapuzbaşı Şelalesi'ni, Erzurum'da 50 metre yükseklikteki Tortum Şelalesi ile Antalya'da bulunan Düden ve Manavgat şelaleleri izliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber