Ankara Adliyesi'nde bomba alarmı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2005 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde bomba ihbarı alan Ankara Adliyesi alarma geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı herhangi bir bomba eylemine karşı bina içerisindeki bütün çöp kutularını toplattı.

Adalet Bakanlığı'nda yaşanan canlı bomba olayı ve ardından Çeşme'de yaşanan bomba olayının ardından terör örgütlerinin hedeflerinden biri olan Ankara Adliyesi 'bomba' alarmına geçti. Artan bomba ihbarları ve bir canlı bombanın da Ankara Adliyesi'ni hedef alacağı ihbarları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Canlı bombanın resmi adliyenin tüm giriş noktalarına dağıtılırken, aramalara da sıkı kontroller getirildi. Güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı Ankara Adliyesi 2 yıl içerisinde 3 kez bombalı eyleme maruz kalmıştı. Biri kapatılan Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin bahçesine 2'si adliye binası içerisine konulan 3 ses bombası patlamış, olaylarda ölen olmamıştı.

Yapılan ihbarları değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütlerinin çöp bidonlarını seçmesi nedeniyle bina içerisindeki bütün çöp bidonlarını toplattı. Toplanan çöp bidonları ise adliyenin zemin katına konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber