Amerikalı öğrenciler Avanos'ta gönüllü temizlik yaptı

Nevşehir'in Avanos ilçesine kültür gezisi kapsamında gelen Amerikalı öğrenci grubu, belediyenin çalışmalarında gönüllü olarak görev aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerikalı ortaokul öğrencileri, kültür gezisi kapsamında, farklı ülkelerin halklarıyla tanışıp kaynaşmak ve kültürlerini tanımak amacıyla gruplar halinde ülkeleri geziyor. Bu kapsamda gelen Amerikalı öğrencilere, Türkiye'den iki üniversite öğrencisi grup başkanlığı yapıyor. Aynı şekilde Türkiye'den de öğrenciler yurt dışına giderek sosyal ve kültürel alandaki aktivitelere katılıyor ve kamp boyunca karşılıklı olarak birbirlerinin kültürlerini yakından tanıma fırsatı buluyor.

Uluslararası kapsamda gerçekleştirilen proje kapsamında ilçeye gelen öğrenciler, hem bölgeyi gezerek tarihimiz ve kültürümüz hakkında bilgi ediniyorlar, hem de kamusal alanlarda sosyal projelerde gönüllü olarak çalışıyorlar.

Bu kapsamda Amerikalı öğrenci grubu, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile birlikte temizlik çalışmalarına katılarak çöp poşetleri ile çevre temizliği yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber