Sivas'ta otobüsler kamera ile takip edilecek

Sivas Belediyesi Halk Otobüsleri Kooperatifi, daha kaliteli hizmet için ?araç içi kamera sistemi'ni devreye soktu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

249 araç, kameralı sistemle takip edilecek. Bu sayede araç içindeki vatandaş-şoför kaynaklı problemler ve asayiş kaynaklı olaylar anında aydınlatılacak.

Halk Otobüsleri Kooperatif binasında düzenlenen törenle sistemin açılışını Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Toy ve Kooperatif Başkanı Şaban Yalman yaptı. Sistem hakkında bilgi veren Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman, amaçlarının vatandaşa daha iyi hizmet sunmak olduğunu söyledi.

Yalman, 2005 yılında toplu değişim hizmetlerinde büyük bir değişim yaşandığını hatırlatarak, ?Daha sonra 2007 yılında yeni bir sisteme geçtik. Sivasımıza daha iyi hizmet etmek için bu yeniliklerin yeterli olmadığını düşündük. Akabinde havuz sistemini getirdik. Ondan sonra ise araç takip sistemini getirdik. Şu anda da Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis üyelerimizin kararı ile araç içi kamera sistemini kurmuş bulunuyoruz. Başkanımızın bu konuda büyük emeği ve katkısı oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÜRGÜP: MÜŞTERİ VELİ NİMETTİR

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise ?Bu araç içi kamera takip sistemi sayesinde şoför kardeşlerimin usulüne uygun işlerini yapmaları gerekiyor. Diyelim ki bir şikayet konusu olduğunda vatandaş doğru mu söylemiş, eksik mi söylemiş, araç kamera takip sistemiyle bu ortaya çıkıyor. Diğer bir konu ise kayıp eşya gibi ve buna benzer konularda da emniyet güçlerine destek vermek açısından bu sistem çok önemli.? dedi.

Bu sistemin düzgün yürümesinin önemli olduğunu kaydeden Ürgüp, şunları ifade etti: ?Burada olması gereken başka şeyler de var. Kooperatif yöneticileriyle uyumlu bir şekilde bu faaliyetleri sürdürmeye gayret ediyoruz. Önemli olan burada şoför esnafımızın para kazanmasını sağlarken, vatandaşımızın da rahat ve huzurlu yolculuk yapmasını sağlamak. Belediyenin buradaki görevi, mülk sahipleri ve vatandaş arasında makul sistemi yakalamasıdır. Herkesin duyarlı olması lazım. Vatandaş, bir müşteridir. Müşteri ise velinimettir. Bir velinimete nasıl davranılması gerekiyorsa o şekilde davranılması lazım. Bu manada bu sistemin herkese hayırlı olmasını diliyorum.?

?HALK OTOBÜSLERİ KOOPERATİFİ AŞ'Yİ KURMAK İSTİYORUZ?

Kooperatifin kendi dönemleri içerisinde bir anonim şirkete dönüşmesi için çalışma yaptıklarını da dile getiren Başkan Ürgüp, ?Ben kooperatifin bir anonim şirketine dönüşmesini ümit ediyorum. 249 ortaklı, hatta bir ortak da belediye olarak 250 ortaklı bir anonim şirketi kurarsak mülk sahipleri ve herkes için iyi olacağı kanaatindeyim.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber