Belediye bürokratları makam araçlarını kendileri kullanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2005 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altındağ Belediyesi Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Belediyenin üst düzey yetkilileri, yeni alınan 15 makam aracının şöforlüğünü kendileri yapacak.
Başkan Tiryaki, İHA'ya yaptığı açıklamada, 28 Mart yerel seçimlerinden sonra Altındağ Belediyesi olarak köklü değişimlere gittiklerini belirterek, "Yeni aldığımız 15 adet aracı başkan yardımcıları ve bürokratlara teslim edeceğiz. Araçlara şoför vermeyeceğiz. Belirli bir limitte benzin vereceğiz. Bu uygulama Türkiye'de bir ilk olacağına inanıyorum" dedi.

Tiryaki, bir yıl içinde 160 adet araç sattıklarını belirterek, amaçlarının Altındağ Belediyesini yenilemek olduğunu söyledi. Yeni alınan 15 aracı 4 yıllığına kiraladıklarını dile getiren Tiryaki, "Şimdiye kadar belediye ye 50 araç satın aldık. 15 tanesi binek, 25 tanesi kamyonet, 4 minübüs ve 1 adet otobüs alındı. Yeni aldığımız arabaları 4 yıllığına kiraladık. Türkiye'de bir ilke daha imza attık. Belediyeler genelde arabaları 1 yıllık kiralar. Altındağ belediyesi olarak 4 yıl boyunca araba kiraladık. Aldığımız arabalar son model 4 yıl arabaya hiç bir zam gelmeyecek. Lastik, bakım, sigorta işlerini firma ödeyecek. Aldığımız arabaları aylık 710 milyon liraya kiraladık. Diğer belediyeler 800 veya 900 milyona araba kiralıyorlar. 15 adet araba aldık 4 yıl boyunca 710 milyon ödeyeceğiz. Bozulduğu taktirde firma herşeyini ücretsiz yapacak. Buradaki amacımız Ankara'da bir ilçe belediyesi 1 yıl araba kiralıyor ertesi yıl tekrar araba kiralıyor ama fiyatı artıyor. Biz 4 yıl boyunca aynı fiyatı vereceğiz hem de bütün bakımlarına ücret ödemeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Tiryaki, Altındağ ilçesinin çok büyük sorunları olduğunu bu sorunlar karşısında 4 yılın az olduğunu belirterek, "Altındağ ilçesinin gecekondu sorunu çok fazla. Gecekondu sorununu kısa sürede bitirmek zorundayız. Altındağlı vatandaşlarımıza hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. İlçemize her türlü hizmeti yapacağız. Başkanımız Melih Gökçek ile birlikte Altındağ'ı en güzel yerlere getireceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber