+1T Gazete ve Tasarım Günleri'ne katılanlar sertifikalarını aldı

Zaman Gazetesi'nin ev sahipliğinde bu yıl yedincisi düzenlenen +1T Gazete ve Tasarım Günleri düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sertifika töreninde dereceye girenlere ve seminerleri başarı ile tamamlayanlara belgeleri takdim edildi.

Bir hafta boyunca devam eden +1T Gazete Tasarım Günleri, yurt dışı ve yurt içinden usta tasarımcı ve gazetecileri Türkiye'nin farklı üniversitesinden gelen 400 genç tasarımcı ile buluşturdu. +1T Tasarım Günü programının kapanış töreni Zaman Gazetesi merkez binasında bir kokteyl ile sona erdi. Kapanış programına Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış, Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, Yazar Nedim Hazar, Vodafone İcra Kurul Başkan Yardımcısı Sinan Kızıldağ ve Casper Genel Müdür Yardımcısı Enes Koçak katıldı.

Program Veysel Çelik Demir'in hazırlamış olduğu kum sanatı gösterisi ile başladı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış, Türkiye'nin en büyük sorununun tasarım sorunu olduğuna dikkat çekerek düzenlenen +1T programını gazete tasarımı açısından çok yararlı gördüğünü söyledi. Kamış, ?Gazete Tasarım Günlerini iş bulma semineri olarak asla görmüyorum. Estetik değerlerimizi farklı kılması seminerleri olarak görüyorum.? dedi. Parti liderlerine de seslenen Kamış, tasarım dersi almamış hiç kimseyi belediye başkanı adayı olarak koymamaları gerektiğine değindi.

Sertifika töreninde konuşan Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, yoğun geçen bir haftalık seminere katılan öğrencilere sergilemiş oldukları performanstan dolayı teşekkür etti. Türkiye'de gazete tasarımına yönelik bir farkındalık oluşturmak için +1T'yi düzenlediklerini kaydeden Yazıcı, ?Gazete tasarımındaki eksikliklere tasarım günleri ile pozitif yönde bir katkı sağlamak istedik. Buraya katılan bütün arkadaşlara başarılar diliyorum, çünkü başarılı olmak zorundasınız. Sizin başarınız bizim mutluluğumuz olacak. Sakın başarısız olmayın.? diye konuştu.

Atölye dersinde yapmış oldukları çalışma ile dereceye giren yedi öğrenciye sertifika belgeleri ve hediyeleri verildi. Birinci olan Vildan Akın ve ikinci olan Murat Bektaş'a masa üstü bilgisayar ödülü verilirken, ödüllerini Vodafone İcra Kurul Başkan Yardımcısı Sinan Kızıldağ takdim etti. Dereceye giren diğer tasarımcılara tablet bilgisayar hediye edildi. Üçüncü Sefa Feyzioğlu, dördüncü Sena Karataş ve beşinci olan Funda Melek Öztapan'a ödüllerini Mehmet Kamış verdi. Altıncı olan Emrah Özdemir ve yedinci olan Zahide Eda Yıldız'a ödülünü Fevzi Yazıcı takdim etti.

Atölye dersinde yapmış olduğu tasarım ile birinci olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Vildan Akın, organizasyonun daha önce katıldığı seminerler arasında en iyisi olduğunu kaydetti. Akın, ?Buraya geldiğimiz her gün her saat bizi şaşırttılar. Bu kadar iyi bir seminer görmemiştim. Bizler için çok faydalı geçti.? şeklinde konuştu.

Program toplu fotoğraf çekimi sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber