Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nden Kozan gezisi

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın ve beraberinde 60 kişilik bir grup Kozan'ın tarihi ve kültürel değerlerini gezdiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 01:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozan'ı çalışmalarında tema olarak işlemek istediklerini belirten Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın, "Birtakım çalışmalarımızda Kozan'ı kullanmak için 60 kişilik bir grup ile Kozan'a bir ziyaret gerçekleştirdik. Olgunlaştırma Enstitüsü olarak Kozan'ın boncuk ve iğne oyalarını inceledik yakın bir zamanda kitabını çıkaracağız. Kozan'ın güzelliklerini ortaya çıkarıp insanlar ile paylaşmak için çalışacağız. Bugün yine Anavarza'da bulunan mozaikleri inceleyeceğiz" dedi.

Kozan'da müthiş bir değişim olduğunu ifade eden Kalın, "Başarılı bir belediye başkanı ile birlikte Kozan için bir şeyler yapabilmek, bir Kozanlı olarak benim için çok mutluluk verici bir durum. Kozan'da her şey çok güzel olmuş ve Kozan çok değişmiş. Eskiden Kozan kalesine çıkmazdık, oysa şimdi Kozan Kalesi mükemmel olmuş. Başkan ve eşi Zehra Hanım ilçenin yöre ve kültürü için de can siper hane çalışan iki insan. Bence bu Kozan için çok büyük bir kazanç.

Ben eski ve yeni Kozan'ı biliyorum, müthiş bir değişim var. Kozan her ne kadar haritada ilçe olarak görünüyorsa da gözlemlediğimiz kadarı ile büyükşehir görünümündedir.

Enstitü olarak bünyemizde 6 il var, sayın başkanında isteği üzerine bundan sonraki çalışmalarımızda Kozan temalarına yer vereceğiz. İnşallah Olgunlaşma Enstitüsü olarak hazırlayacağımız gazete, dergi gibi yayınlarda Kozan'ı daha fazla konu alacağız" şeklinde konuştu.

Grup, Yaverin Konağı, Kozan Kalesi, Manastır, Hoşkadem Camii, Kozan Çarşıları, Anavarza Kalesi, Dağılcak Mesire Alanı, Atatürk Parkı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ziyareti sonrasında ilçeden ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber