Yerli turistlerin ilgi odağı: Sülüklü Göl

Gerger ilçesinde piknik ve mesire alanı olarak tescil edilip koruma altına alınan Sülüklü Göl, özellikle yaz döneminde vatandaşların akınına uğruyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 01:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürgenli köyündeki Göle, çoğunlukla yerli turistler ilgi gösteriyor. Piknik ve mesire alanı olarak tescil edilen Sülüklü Göl, doğal güzellikleriyle de dikkat çekiyor.

Adıyaman Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların Sülüklü Göl'ü keşfetmesi ve gölde şifalı olduğu düşünülen canlılardan yararlanması gerektiğini söyledi.

Karagöl-Kırkgöz mesire alanı içerisinde yer alan Sülüklü Göl'ün 64 hektar alana sahip olduğunu ve Adıyaman merkeze 74 kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirten Evrin, Çevre Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Sülüklü Göl'ü "A tipi piknik ve mesire alanı" olarak tescil ettiğini belirtti.

Ziyaretçilerin Göle genellikle yaz döneminde geldiğini aktaran Evrin,

"Sağlık açısından şifa kaynağı olduğuna inandıkları için Göle gelen ziyaretçi profili genelde çeşitli hastalıkları olan vatandaşlarımızdan oluşuyor" dedi.

-"Göl bakım istiyor"

Gürgenli Köyü Muhtarı Yüksel Kızılkaya ise Sülüklü Göl'ün komşu illerden sürekli ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

Sülüklü Göl'ün iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve bölgede bazı çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Kızılkaya, "Biz, yetkililerden buraya sahip çıkılmasını istiyoruz. Buraya gelen vatandaşlar yapılmayan yoldan şikayetçi" diye konuştu.

İstanbul'dan Sülüklü Göl'e gelen Yusuf Karagül ise herkesi, gölü ve çevresindeki güzellikleri görmeye davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber