Belediye Başkanlarından eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2005 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın, sınırlarında bulunan bazı yerlerin Esenyurt Belediyesi'ne bağlanmasını, vatandaşlarla birlikte protesto etti.

Başkanlar Hasan Akgün ve Kemal Aydın önderliğindeki yaklaşık 500 kişilik grup, öğle saatlerinde Büyükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nde toplandı. Grup,

Büyükçekmece Belediyesi sınırlarında bulunan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Bahçeşehir Belediyesi sınırları içinde olan Ardıçlı Evler, Isartuvan Çayırı, Hoşdere ve Isıso Sanayi Bölgeleri'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla Esenyurt Belediyesi'ne bağlanmasını protesto etti.
Köprü üzerindeki grup adına söz alan Başkan Kemal Aydın, "Bizim yerel yönetimler olarak hiç kimseyle kavgamız yok. Hükümetimize AB'ye giriş sürecinde en büyük destek veren belediyelerden biriyiz. Böyle bir kararın belediye meclisinden çıkmasına hiçbir anlam veremiyoruz. Cuma gününe kadar kararın komisyondan geri çekilmesini bekliyoruz" dedi.

Başkan Hasan Akgün ise, "Bazı yerlerin ANAP'lı belediyelerden alınarak AK Parti'li belediyelere aktarılmasını anlamsız buluyoruz. Bu sorunun çözülmesi için yasal yollara başvurduk. Mahkeme süreci sürüyor. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitmek için de hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.
Ellerinde pankartlarla köprü boyunca yürüyen grup üyeleri, attıkları sloganlarla kararı protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber