Burhaniye'de Kosovalı öğretmenlere seminer

Balıkesir'in Burhaniye ilçesi, Kosova Cumhuriyeti'nden gelen 50 öğretmeni ağırlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 00:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda düzenlenen 5 günlük Mesleki Eğitim ve Yenileme Semineri'ne katılan öğretmenlere sertifika verileceği bildirildi.

Seminerin başlaması nedeniyle düzenlenen törene Kaymakam Ali Uslanmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Arslan, Kosova Prizren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nuran Balta, Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Ferhat Aşıkferki, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. M.Emin Akkılıç ve öğretim üyeleri katıldı. Yrd. Doç Dr. Bilal Yıldırım'ın koordinatörlüğünde düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Mahir Alkan, üniversitenin 20. kuruluş yıldönümünde çok sayıda etkinliğe imza attıklarını söyledi. Balıkesir Üniversitesini dünya üniversitesi yapmak için çalıştıklarını bildiren Rektör Alkan, bunun için çok sayıdaki yabancı üniversite ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Kosova Prizren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nuran Balta da, Türkiye de bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Balta, daha büyük projelerle birlikte olmak istediklerini bildirdi. Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Ferhat Aşıkferki de, Kosova'daki Türklerin 500 yıllık bir geçmişi olduğunun altını çizdi. Kosova'daki Türk Okullarında özellikle liselerde kitap sıkıntısı çektiklerini bildiren Ayşıkferki, Kosova'da 200 Türk öğretmen ile Anaokulundan üniversiteye kadar 3 bin 500 Türk öğrenci olduğunu söyledi. Aşıkferki, seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan konuşmalardan sonra seminerin ilk dersini Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Arslan verdi. 5 gün sürecek seminerin ardından konuklara sertifika verileceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber