Alışveriş kanallarına kaçak telefon operasyonu

Mali polisin, bir vatandaşın alışveriş kanalından aldığı telefonla ilgili ihbarı üzerine başlattığı soruşturmada 14 bin 566 adet kaçak telefon ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak telefonların alışveriş kanalları üzerinden piyasaya sürüldüğü ve kullanımda olmayan cep telefonlarının IMEI numaraları klonlanarak satıldığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre; uzaktan alışveriş üzerine yayın yapan bir televizyon kanalından cep telefonu alan bir vatandaş, bir süre sonra telefonunun kullanıma kapandığını öğrendi. Vatandaşın şikayeti üzerine soruşturma başladı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan soruşturmada TV kanalları aracılığıyla satılan ürünler mercek altına alındı.

Tespitlere göre yurt dışından kaçak olarak getirilen cep telefonlarının bu alışveriş kanallarındaki program aracılığıyla satıldığı belirlendi. Yapılan araştırmada ilginç bir bilgiye daha ulaşıldı. 1990'lı yıllarda kullanılan ve şu an hurda olarak gözüken bazı telefonların IMEI numaralarının kaçak telefonlara klonlanarak kullanıma açıldığı belirlendi.

Büyükçekmece ve Şişli' de iki ayrı depoya ve 6 ayrı iş yerine operasyon yapan polis yaklaşık 15 bin kaçak cep telefonu ele geçirdi.

Operasyonda aralarında tv program yapımcısı ve yöneticisi 6 kişi gözaltına alındı. Telefonlarla ilgili sürecin tamamlanmasının ardından gümrüğe teslim edilecekleri öğrenildi.

Sorgusu tamamlanan 6 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber