Sağlık çalışanlarından hükümete protesto..

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2005 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi çalışanları, hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra yaşanan olumsuzlukları protesto etti.

Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, sağlığın taşeronlaştığını ve paralı hale getirildiğini ifade ederek hastane önünde eylem yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şube Başkanı Cengiz Soylu, sağlık çalışanları adına yaptığı açıklamada, "SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri sürecinde 'çalışanların hiçbir hak kaybı olmayacaktır' diyenlere sağlık emekçileri olarak soruyoruz, asgari ücret üzerinden alınan ikramiyelerin 6 takside bölünüp, döner sermaye ödemelerinden düşülerek verilmeye çalışılması sizce hak kaybı değil mi?

Eski SSK hastanesi çalışanlarının nöbet karşılığı ek ödemelerinin 15 aydır ödenmemesi sizce hak kaybı değil mi?

Hastayı müşteriye, hastaneyi ticarethaneye, çalışanları icra memuruna çeviren, sağlık hizmetinin temel ilkesi olan ekip dayanışması ve tıbbi ettik kurallarını yok sayan performans kriterleri sizce adil mi?" dedi.

Birleşmeden sonra il dışı sevklerdeki harcırahların 7 aydır ödenmediğini belirten Soylu, "2-3 kez sevke giden hasta ve hasta yakınları daha da mağdur edilmiş durumdalar. Kalp ve böbrek hastalarına bugüne kadar hiçbir ödeme yapılmadı. Kamu emekçilerine komik zam artışlarını deklare edenler, asgari ücretin 350 YTL olduğu bir ülkede, konu kendi maaşları olunca asgari ücretin 25 katı ücreti az buluyorlar. Halkımıza soruyoruz, dünyanın hangi demokratik ülkesinde böyle bir oran vardır. Sizce bu durum adil mi? İnsanca yaşayabileceğimiz, emekliliğimize de yansıyacak şekilde temel ücretlerde artış talebimizi dikkate alın. Grevli toplu sözleşmeli sendika talebimizi görmezden gelmeyin. Sağlık çalışanlarını, bürokrasi çarklarında mağdur edenler, artık sabrımız kalmadı bunu da bilesiniz" diye konuştu.

Hastane önünde açıklama yapan sağlık çalışanları, slogan ve alkışlarla hükümeti protesto ettikten sonra yeniden görevlilerinin başına döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber