Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda yıpranma payını sağlık çalışanlarına almak için mücadelemizi yapacağız" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memiş, Sağlık-Sen Tokat İl Temsilciliği'ni ziyareti sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sağlık-Sen'e bu sene 38 bin 500 kişinin daha üye olduğunu belirterek, Sağlık-Sen'in üye sayısının 173 bin 500'e çıktığını söyledi.

Yıpranma payına değinen Memiş, "Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi noktasında Kamu Personeli Danışma Kurulu oluşturuldu. İnşallah bunu danışma kurulunda çalışanlarımızın çalışma ortamını, şartlarını masaya taşımak kaydıyla Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda yıpranma payını sağlık çalışanlarına almak için mücadelemizi yapacağız" diye konuştu.

Danışma kurulunda riski olan tüm mesleklerin konuşulacağını anlatan Memiş,

"Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda Memur-Sen olarak inşallah basın mensuplarının da haklarını savunacağız" ifadelerini kullandı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bir süre önce 8 kişinin yoğun bakımda yaşamını yitirmesiyle ilgili görüşleri sorulan Memiş, şunları söyledi:

"Sağlık hizmeti gerçekten çok önemli ve zor bir hizmet. Sağlıkta neyin ne zaman olacağı çok belli olmaz. Bakarsınız belli bir dönem hiç ölümlü olan bir hastanız olmaz ama bazen de olur ki bir anda seri şekilde hastalar vefat edebilir. Yapılacak olan incelemeler neticesinde sonuç ortaya çıkacak ama açıkçası ben de böyle bir şeyin mümkün olmadığını düşünüyorum. Yani 8 tane vefatın bir anda olması oradaki hasta yoğunluğuna ve hastaların travma durumuna göre gerçekleştiğini düşünüyorum. Yani orada bir ihmalin söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Bu işin çok kolay kapatılacağını da düşünmüyorum. Bu soruşturma neticelendirildikten sonra da mutlaka kamuoyuyla paylaşılması gerekir. Çünkü çok hassas bir konu. Sağlık hizmeti veren bir yerde '8 ölüm acaba ihmal mi-' sorusunun akıllara gelmesi, oradaki sağlık çalışanlarına, sağlık hizmeti veren kurumlara olan güveni sarsacağı için bu konunun mutlaka açıklanıp neticelendirilmesi gerekiyor."

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber