Karabük'te köylülerin su sıkıntısı çektiği iddiası

Karabük Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, merkeze bağlı Cumayanı köyü sakinlerinin su sıkıntısının, suyun olmadığından değil, suyu köye getiren sistemin elektrik faturalarının muhtarlık tarafından ödenmediğinden kaynaklandığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun, bazı basın kuruluşlarında köy sakinlerinin su sıkıntısı çektiği ve hayvanlarla köye su taşıdıkları yönünde haberlerin yayınlandığını hatırlatarak, köyün su ihtiyacının daha önce İl Özel İdaresi ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından açılan 2 sondajdan karşılandığını söyledi.

"Sistem elektrikle çalıştığından çeşitli zamanlarda muhtarlık elektrik faturasını ödeyememiş ve sistemin elektriği kesilmiştir" diyen Uzun, şunları kaydetti:

"Köy halkının su sıkıntısı çekmemesi için idaremizce 43 bin 820 lira nakdi yardımda bulunulmuştur. Bu sıkıntıları gidermek adına teknik personellerimizce yapılan incelemeler neticesinde Çukurca köyü sınırlarında Cumayanı köyünün içme suyu ihtiyacını cazibeli sistemle karşılayacak memba bulunmuş ve il genel meclisi tarafından içme suyu ihtiyacının bu yolla karşılanmasına karar verilmiştir. Ancak şekilde getirilecek su alanındaki hak sahipleri mahkemeye başvurmuştur. Dava Zonguldak İdare Mahkemesi'nde görülmeye devam etmektedir. Cumayanı köyünün içme suyu ihtiyacını elektrik maliyeti olmaksızın karşılayacak proje için ödenek ayrılmış olup, teknik personelimizce de projesi hazır hale getirilmiştir. Dava sürecinin tamamlanmasına müteakip iş ihale edilerek en kısa sürede tamamlanacaktır" diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Nurhan Çorlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber