İl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısı

Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz başkanlığında İl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 01:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Atatürk İlköğretim Okulu Salonu'ndaki toplantıdaki konuşmasında, Yunus Emre'nin "Gelin canlar bir olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz" sözünü hatırlatarak, öncelikli görevlerinin eğitim daha sonra da öğretim olduğunu kaydetti.

Eğitimi tek başlarına başaracağız deme şanslarının olmadığını ifade eden Şişman, şöyle konuştu:

"Eğitim öncelikle aileyle devam eder. Öncelikle iyi insan ve vatandaş, zararı olmayan insan, kendisine, topluma, ailesine, ülkesine ve insanlığa faydalı insan olabilmesi için o milli ve manevi değerleri ile insani değerleri ile çocuklarımızın bezenmesi lazım. Neyin doğru, yanlış, kötü ve iyi olduğunu çocuklarımız bilmesi lazım ki, gelecekte hepimizin başına gelen sıkıntılardan uzak duralım. O itibarla bizim öncelikli görevimiz çocuklarımızı iyi ve faydalı insan olarak yetiştirmek. Biz 4+4+4 ile ilgili çalışmalarımızı yaptık. Bunları sizlerle paylaşmak istedik."

Müdür Yardımcısı Can'ın 2011-2012 eğitim yılını değerlendirmesi ve 4+4+4 eğitim,öğretim sistemi hakkında bilgi vermesinin ardından, katılımcıların soruları yanıtlandı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Yürükçü, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ile üyeler Halit Gölcan ve Hikmet Turhan, İl Eğitim Denetmeni Başkanı Saadettin Uğurlu, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve okul aile birlikleri başkanları katıldı.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber