Türk usulü iPhone 5

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son teknoloji diyerek satışa çıkarılan 15 bin kaçak cep telefonu yapılan bir operasyonla İstanbul'da ele geçirildi. Telefonlar arasında henüz piyasada olmayan ?iPhone 5' de var.

Dolandırıcılar, bir kullanıcıların aldığı cihazına ?telefonunuz kapanmıştır? mesajı gelmesinin ardından yakayı ele verdi.

Ünlü bir cep telefonu markasının dünya piyasasında bile olmayan modelini ?son teknoloji' diyerek Türkiye'de satışa çıkardılar. İstanbul'da yapılan operasyonda yaklaşık 15 bin kaçak ve klonlanmış cep telefonu ele geçirildi. Cep telefonuna, ?telefonunuz kapanmıştır' mesajı gelen bir vatandaşın, savcılığa giderek telefonunun kaçak olmadığını faturalı olduğunu belirtmesi üzerine konuyla ilgili araştırma başlatıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği'nin yaptığı araştırmada, kapanan telefonun IMEI numarasının kopyalandığı ve numaranın yeni bir telefona klonlandığı belirlendi.

Televizyondan pazarlamışlar

Yurt dışından kaçak telefon getiren bir şebekenin, Türkiye'ye yasal yollarla getirilen eski telefonların IMEI numaralarının bulunduğu listeleri ele geçirdiklerini belirleyen polis, bu numaraları kaçak telefonlara klonlayan şebekenin, telefonları televizyon kanallarındaki satış programları üzerinden sattıkları da tespit edildi.

6 ayrı işyerine baskın yapıldı

Bu programların izini süren polis ekipleri, Şişli ve Fatih'te sahte telefonların depolandığı altı iş yerine düzenlediği baskında 14 bin 566 değişik marka telefonu ele geçirdi. Ele geçirilen kaçak cihazlar arasında, son teknoloji telefonlar da bulunuyor. Bunların arasında piyasada dördüncü sürümü bulunan bir telefon markasının üst sürüm diye gösterilen sahte modelleri de bulundu. Gözaltına alınan 6 şüpheli ise sorgulanmalarının ardından serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber