Eskişehir'de bir üsteğmen ve 1 astsubay gözaltına alındı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 06:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUVAZZAF ASKERLER GÖZALTINA ALINDI

Askeri casusluk soruşturması kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Eskişehir'in Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinde arama yapılan Hava Pilot Üsteğmen Ersin Kapıcı ile Hava Astsubay Evren Tezcan gözaltına alındı.

Bahçelievler Mahallesi İstanbul Sokak'da oturan astsubay Evren Tezcan'ın evinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ile bir binbaşının da aralarında bulunduğu askeri yetkililerin araması akşam saatlerinde tamamlandı. Evde bulunan bilgisayarların hard disklerine ve bazı dokümanlara el konuldu. 10 gün sonra evleneceği belirtilen astsubay Evren Tezcan polis ekipleri tarafından sağlık raporu alınmak üzere Eskişehir Asker Hastanesi'ne götürüldü. Tezcan daha sonra da Merkez Komutanlığı'na teslim edildi.

Bahçelievler Mahallesi Namık Kemal Sokak'ta oturan üsteğmen Ersin Kapıcı'nın evindeki arama ise gece saat 00.30 sıralarında tamamlandı. Kapıcı'nın evinden de çok sayıda doküman ile bilgisayar hard disklerine el konuldu. Ersin Kapıcı, polis ekipleri tarafından sağlık raporu alınmak üzere önce Asker Hastanesi'ne, daha sonrada Merkez Komutanlığı'na götürüldü. 2 muazzaf askerin İzmir'e götürüleceği belirtildi.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Remzi Duman gazetecilere, aramaların sabah erken saatlerde başladığını belirtilerek, "Polislerlerle birlikte subay ve astsubayın evine gittik. Üsteğmen Ersin Kapıcı gece nöbetten gelmiş ve askeri kıyafetleriyle uyuya kalmış. Sabah bize uykulu halde kapıyı açtı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber