Osmaniye'de 'turizm' açılımı

Osmaniye Belediyesi'nin turizm altyapısının geliştirilmesi kapsamında hazırladığı 2 proje kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (DOĞAKA) ile belediye arasında protokol imzalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buna göre Büyük Cami çevre düzenlemesi ve tarihi Konak restorasyonu yapılacağı kaydedildi.

Osmaniye Belediyesi şehir estetiğini düzenlemek ve tarihi alanları restore ederek turizm altyapısını geliştirebilme noktasında hazırlamış olduğu 2 ayrı proje daha hayata geçiriliyor. 'Osmaniye Konağı ve Çınarlı Kahve Çevre Düzenlemesi' projeleri için DOĞAKA'nın maddi destek vereceği ifade edilirken, bu çerçevede de DOĞAKA ile Osmaniye Belediyesi arasında protokol imzalanırken, çalışmalar da resmen başlamış oldu. İmza töreninde konuşan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Birinci projemiz; Belediyemiz ve DOĞAKA ile yaptığımız 'Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Programı' kapsamında, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu'na göre tescilli olan, Osmaniye Belediyesi tarafından kamulaştırması yapılmış, Alibeyli Mahallesi'nde yer alan tarihi konağın, 18 aylık proje çalışmasıyla restorasyonunun yapılıp, yöresel yemeklerin sunulacağı mekana dönüştürülerek turizme kazandırılması projesi" dedi.

Tarihi konağın yapılacak restorasyon ile birlikte kentin tarihi, kültürel ve sosyal yapısının tanıtılması, turizmin gelişmesine katkı sağlayacağını, böylelikle de kentin ekonomik yapısı ve istihdamının canlandırılacağı kaydeden Kara, "Tarihi Konağın restorasyonunun yapılıp, halkın hizmetine açılmasıyla ilimizde bulunan diğer tarihi binaların restorasyon sürecini hızlandırması ve bölge halkında tarihi yapılara karşı koruma bilincinin geliştirilmesine katkı sağlanması da amaçlanmaktadır. Bu projeye DOĞAKA desteği 324 bin 264 TL" ifadesini kullandı.

Diğer projenin ise Büyük Cami yanındaki asırlık çınar ağacı ve yanında kendi adı ile anılan Çınarlı Kahve'nin bulunduğu alan ile ilgili olduğunu anlatan Kara, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Asırlık Çınar ağacı ve Osmaniye'nin sosyal, kültürel ve siyasi hayatında önemli bir yeri olan; 'Çınarlı Kahve Çevre Düzenlenmesi ve Peyzaj Çalışması Projesi' ile; tarihi Envar-ül Hamit Cami (Büyük Cami) ile Asırlık Çınar bütünleştirilerek, tarihi ve manevi bir mekan haline getirilecektir. Projemiz gerçekleştiğinde Osmaniye halkı ve cami cemaati namaz öncesi ve sonrası burada oturarak dinlenecek, Ramazan ayının yaz günlerine geldiği zamanlarda ise çınar ağacının altında serinleyerek namaz vakitlerini bekleyecek. DOĞAKA'nın bu projemize mali desteği ise 109 bin 272 TL." Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kadir Kara ile DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ümit Demir tarafından protokol imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber