Gelişen teknolojiyle saç ekiminden çekinen kişiler de artık saç ektirebiliyor

Medical Park Tarsus Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, yeni saç ekim teknikleri sayesinde, eskiden saç ekiminden çekinen kişilerin de artık saç ekimi yaptırdığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, saç ekimi ve saç ekim teknikleri hakkında bilgi verdi. Foliküler Ünite Extraksiyonu (FUE) yöntemiyle doğal görünümlü saçlara daha konforlu şartlarda kavuşulabileceğini ifade eden Dr. Güvenç, saç ekimini, sağlıklı ve güçlü köklerin verici bölgeden alınıp, incelmiş ya da tamamen açılmış bölgeye taşınması işlemi olarak tanımladı. Güvenç, bu alanda yeni teknolojiler sayesinde çok mesafe alındığını kaydetti.

FUE yöntemiyle, eskiden saç ekiminden çekinen kişilerin de artık bu işlemi yapabildiğini ifade eden Güvenç, ?Bu yöntem, saç köklerinin ense ya da vücudun başka bölgelerinden mikromotor ucuna takılan 0.8-1mm'lik çok ince pançlarla tek tek alınmasıdır. FUT tekniğinden en önemli farkı, saç köklerinin alındığı bölgede dikiş, iz, ağrı, acı olmaması ve oranın çok hızlı bir şekilde iyileşmesidir. Alınan saç köklerinin açılan kanallara mikro cerrahi aletlerle tek tek yerleştirilmesi operasyonudur.? dedi.

FUE tekniğinin avantajlarını anlatan Dr. Güvenç, saç köklerinin sadece ense bölgesinden değil, kulakların üst kısmından da alındığını belirtti. Mikromotor kullanımından dolayı hızlı bir şekilde iyileşen alınan bölgede kısa sürede daha fazla saç kökü almalarına imkân sağlandığını dile getiren Güvenç, şunları söyledi: ?Bir seansta 4 bin ? 8 bin arası saç teli ekimi yapılabilmektedir. Saç kökleri mikro greft halinde alındığı için ekim yapılan bölge çok hızlı iyileşir ve kesinlikle iz kalmaz. Saç ekiminden bir gün sonra kişi çok rahat sosyal hayatına ve iş hayatına dönebilir.?

Saç nakli sonrası birinci gün bazı kişilerde bir iki gün yüz çevresinde hafif şişlikler olabileceğini açıklayan Güvenç, ikinci ve üçüncü günde kabukların görüldüğünü kaydetti. Bir hafta sonra ekim alanında kızarıklıkların kaybolduğunu ve kabukların ilk yıkama sonrası dökülmeye başladığını anlatan Güvenç, diğer aşamaları hakkında, ?İkinci hafta sonra kabuklar tamamen kaybolur. Sekizinci haftaya kadar ekilen saç kıllarının çoğunluğu dökülür. Yüzde 10 kadarı dökülmeden uzamaya devam eder. Altıncı ayda ekilen saç kıllarının çoğunluğu çıkar. 8?12. ayda ekim en son halini alır. Saçlar kalınlaşır. Bu dönemde sonuçlara göre gerekiyorsa ikinci seans planlanabilir.? bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber