Karatay Konya'nın eğitim üssü olacak

Eğitim sisteminde yapılan 4+4+4 değişikliğiyle birlikte illerde kurulması planlanan eğitim kampüslerinin yerlerinin belirlenmesi süreci de devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Konya'nın eğitim kampüsünün Karatay ilçesine kurulacağını açıkladı.

AK Parti Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Konya'nın merkez Karatay ilçesine kurulması planlanan eğitim kampüsüyle ilgili açıklamasında, söz konusu kampüsün mülkiyeti TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nde olan Çatalhüyük Mahallesi'ndeki araziye inşa edileceğini belirtti. Türkmenoğlu, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca, özelleştirilmesi kararlaştırılan TEDAŞ arazisinin 100 bin metrekarelik bölümünün, Karatay Eğitim Kampüsü inşası için tahsis edilmesi konusunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le mutabakata varıldığını kaydetti. Türkmenoğlu, "Arazinin tahsisi konusunda çalışmalar en kısa zamanda tamamlanacak ve kampüsün inşa aşamasına geçilecektir." dedi.

Türkmenoğlu, Karatay Eğitim Kampüsü'nde, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi, spor salonu, çok amaçlı salonlar, laboratuvarlar ve kütüphanelerin inşa edilerek Konya'nın hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber