Malatya İl Özel İdaresi araç parkını yeniliyor

Malatya İl Özel İdaresi, daha verimli hizmet üretmek amacıyla araç parkını, 5 greyder, 2 dozer, bir ağaç dikme makinesi alarak güçlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdaresi'ne alınan yeni iş makineleri törenle teslim edildi. Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, araç teslim töreninde yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi'nin kırsal alanda geniş bir coğrafyaya yol, su gibi altyapı çalışmalarıyla hizmet eden bir kurum olduğunu belirtti.

Bu hizmetler için güçlü bir araç parkına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Saran, ?Güçlü makine parkı da çalışır vaziyette bakımım her an yapılmakta olan ve günün teknolojisine uygun araç ve gereçlerin bulunması gerekiyor. Bu manada İl Özel İdaremizin araç parkında bazı makinelerin geçmiş yıllardan kalan ekonomik ömrünü tamamlayan ya da tamamlamaya yakın makinelerin bulunması münasebetiyle bakım hizmetlerinde güçlükler çekiliyordu. Biz en iyi şartlarla makine parkını takviye edecek 4 adet greyder alınmasını kararlaştırmıştık. Daha sonra başka bazı binek araçları da gündemden çıkararak 5 araç aldık.? dedi.

Araçları çok sıkı pazarlıkla geçen yılın fiyatlarından daha düşük ücretlerle aldıklarının altını çizen Saran, ?Fiyat politikasıyla geçen senenin fiyatlarından daha ucuza alındı. Şimdi 2 dozerimiz de gelecek. Bir de bir manada promosyonu sayılır bir fidan tarlası açma makinesi aldık. 4,5 tonluk teraslarda dik yamaçlarda, terasta fidan açabilecek. Dolayısıyla yakında da dozerlerimiz geldikten sonra inşallah köylerimizin altyapı ihtiyaçlarına çok iyi şekilde cevap verilecektir.? diye konuştu.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya da makine parkında köy hizmetleri döneminde alınan 126 yaşında 24 greyder, 17 dozer bulunduğunu, birçoğunun ekonomik ömrünü tamamladığını anlattı. Bu araçların yıllık yedek parça değişimi ve yakıt tüketimi maliyetinin fazlalılığı nedeniyle ekonomik olmaktan çıktığını ifade eden Kaya, alınan yeni araçlarla daha hızlı hizmet üretileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından alınan araçlar için kurban kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber