Polis: Kaçak var Üniversite: Yok

Haber Giriş : 16 Temmuz 2005 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın lojmanında arama yapan polisler, müzeye tescilli 240 eserin dışında, bildirimi yapılmayan çok sayıda eser de bulduklarını ileri sürdü. Bu iddiaya ortaya atanlar, tam tarihi eserlerin, tescili yapılmayanların saptanması için toplanıp götürüldüğünü savundu.

Polis kaynaklarının bu iddiasına karşılık Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden üst düzeydeki bir yetkili, ?Aramalarda müzeye kaydettirilenler dışında tek esere rastlanmadı' dedi. Sabahın ilk saatlerine kadar polislerin yaptığı aramaya ve tarihi eserlerin sayımına tanık olan bu yetkili, ?Eserler tek tek müzenin tescil defteri ile karşılaştırıldı. Bu karşılaştırılmada, kayıt dışı her hangi bir esere rastlanılmadı' diye konuştu.

Bu arada lojmandan alınan tarihi eserler ve evrak polis minibüsleriyle önce Van Emniyet Müdürlüğü'ne, oradan da Adliye'ye taşındı. Polisler hayli ağır olan tarihi taş bir eseri minibüse taşırken zorlandı. Rektör Prof. Dr. Aşkın'ın lojmanından alınan tarihi eserlerin incelenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bilirkişinin isteneceği açıklandı.

Dekan'a da baskın eşyalarına el konuldu

YÜZÜNCÜYıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın evine ve odasına baskın yapan polis, soruşturmayı genişleterek Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zühre Şentürk'ün odasıyla üniversitedeki yerleşkesini de aradı. Yapılan aramalarda Prof. Şentürk'ün boş olan evinde birşey bulunamazken odasında, tarihi eser niteliği taşıyan bazı eşyalara el konuldu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber