Veliler de okula gidecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2005 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kötü notlar sonrasında çocuklar üzerinde oluşan aile baskısının ortadan kaldırılması amacıyla velilere psikolojik eğitim verecek.

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, her eğitim öğretim yılında öğrenciler üzerinde oluşan aile baskısına son verilecek bir uygulama başlattı. Uzmanlar, eğitimde sadece öğretmen ve okulun değil, ailenin de kötü not üzerinde etkili olduğunu belirtti. Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, 3 ayaklı eğitimde aksayan bir taraf olduğunda öğrencinin psikolojik olarak değiştiğini ifade etti. Bu amaçla müdürlük, okullarda yapılan toplantılar sonrasında velilerle psikolojik eğitimlerde biraraya gelecek.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, eğitimde koordineyi sağlayacaklarını belirterek, "Karne dönemi kötü notlar olabiliyor. Ayrıca her eğitim öğretim yılının çeşitli dönemlerinde ergenlik dönemine ulaşan çocuklarımızda çeşitli sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Öğrencinin çalışma sistemi dışına çıkmasından, öğretmenini, okul şartlarının eksik olmasından dolayı bunlar olabilir. Ama en önemlisi aile faktörüdür. Eğitimin 3 ayağı vardır. Okul, öğretmen ve ailedir. Bizler her ne kadar eğitim kurumları olarak sorumluysak ailelerde sorumludur. Bu koordineyi iyi sağlamak için mücadele edeceğiz. Velilerimizle okullarda yapılan toplantılarda öğrencinin kötü not dahilinde üzerine gidilmemesi gerektiği konularında psikolojik görüşmeler yapıyoruz. Bu görüşmelerimizi eğitim amaçlı kullanacağız. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. İyi bir vatandaş olma eğitimi hep birlikte vereceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber