Elektriği kesmediler ama kesmiş gibi bağlama bedeli aldılar

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) fatura ödemesini 4 gün geciktiren aboneye kesme işlemi uygulamadığı halde, evrak üzerinde kesilmiş gibi göstererek 16.20 lira kesme bağlama bedeli tahsil etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEDAŞ abonesi Kadir Kermen, geçen ayki faturasını 4 gün geciktirmesi sebebiyle elektriğinin kesilmiş gibi gösterilerek 16.20 lira kesme bağlama bedeli alındığını söyledi. Kermen, SEDAŞ'ın, faturanın son ödeme tarihi geçer geçmez hemen elektrik kesme ihbarnamesi gönderildiğini belirterek, ?Geçen ay faturamı 4 gün gecikmeli ödedim. Ancak elektriğimi kesmiş gibi gösterdiler. Ayrıca, gecikme bedeli de aldılar. Görevli gelerek elektriğimin kesilmesi gerektiğini ancak kesmeyeceğini, ?çizik attığını', kesilmiş gibi gösterildiğini söyledi. Ben de elektriğim kesilmediği halde kesme bağlama bedeli alınmayacağını düşünmüştüm. Ancak faturamı görünce şaşırdım. Sayacımda fiilen kesme işlemi yapılmadığı halde sonraki faturama 16.20 kesme bağlama bedeli yansıtılmış. Bu ay da yine faturamı 4 gün geciktirdim diye yine kesme ihbarnamesi göndermişler. Yine kesme bağlama bedeli alınmaması için faturamı hemen ödedim.? diye konuştu.

Elektriği kesme işlemi yapılmadan evrak üzerinde kesilmiş gibi yapıp bedelin sonraki faturaya yansıtılmasının hiç de hoş olmadığını vurgulayan Kermen, ?Bu durum abonenin lehine gibi görünüyor ama hiçbir fiili işlem yapılmadan elektriğin kesilmiş gibi gösterilip açma kapama bedeli alınması hiç de hoş değil. Böyle bir durumda elektriğin kesilmiş gibi gösterilmesi yerine son kez daha ödeme ikazı yapılması ve sonrasında kesme işlemi usulüne göre yapılması gerekir. Bana bu uygulama kandırmaca gibi geliyor, doğru değil.? ifadesini kullandı.

SEDAŞ ise kesme bağlama işleminin fiilen sayaç üzerinde yapılması sonrasında kesme bağlama ücretinin yansıtıldığını bildirdi. Ancak bazı görevlilerin, iyi niyet göstererek abonelerin talepleri doğrultusunda, mağdur olmaması için elektriği kesmeden kesmiş gibi gösterebileceğini kaydeden yetkililer, böyle bir durum varsa araştırılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber