Babacan: Geçen yılın aynı dönemine göre 536 bin istihdam sağlandı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla (GSYH), 2012 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre beklentilerin üzerinde, reel olarak yüzde 3,2 oranında artış gösterdiğinin belirterek; "Türkiye ekonomisi son 10 çeyrektir aralıksız olarak büyümeye devam etmiştir.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış büyüme hızı bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 oranında gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı dönemine göre ilave 536 bin istihdam sağlanmıştır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun bugün 2012 yılı birinci çeyreğine ilişkin açıkladığı GSYH büyüme rakamlarını ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Bu dönemde iç talep ve net dış talep arasındaki dengeleme sürecinin belirginleşerek devam ettiğini dile getiren Babacan. "Yurtiçi nihai talep geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 oranında artarken, net dış talep 2012 yılı birinci çeyreğinde büyümeye yüzde 4,5 puan katkı sağlamıştır. Toplam talebin yapısındaki bu gelişmelerin finansal istikrar ve fiyat istikrarı açısından da olumlu değerlendirildi." ifadelerini kullandı.

536 BİN İSTİHDAM SAĞLANDI

İş gücü piyasasına ilişkin alınan kararlar ve uygulamalar neticesinde Türkiye ekonomisi 2012 yılı birinci çeyreğinde de önemli oranda istihdam artışı sağladığını aktaran Ali Babacan, pek çok ülkede işsizlik oranlarının yüksek seviyede seyrettiği bir dönemde ülkemizde bu yılın birinci çeyreği itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre ilave 536 bin kişiye istihdam sağladığına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber