Basın kuruluşlarına iş karşılığı verilen ödenekler araştırılacak

Samsun İl Genel Meclisi'nin ilk toplantısında verilen 'Samsun'da bulunan basın kuruluşlarına iş karşılığı verilen ödeneklerin araştırılması' yönündeki gündem dışı önerge kabul edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun İl Genel Meclisi temmuz ayı toplantılarına başladı. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla başlayan toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, geçtiğimiz hafta yapılan AK Parti Samsun 4. Kongresi sonucunda il başkanı seçilen Fuat Köktaş'a görevinde başarılar diledi. Karakurt'un yaptığı kısa konuşmanın ardından, bu ay işlenecek olan gündem maddeleri günlere dağıtıldı.

Gündem dışı maddelerde ise AK Parti Grup Başkan Vekili Dilaver Atlı ve MHP Grup Başkan Vekili Mücahit Uydu tarafından ortak önerge verildi. Önergede, yaklaşık bir aydır Samsun kamuoyunu meşgul eden ve Samsun İl Özel İdaresi tarafından basın yayın kuruluşlarına yüksek miktarlarda para aktarıldığının iddia edildiği köşe yazıları ve haberlerle ilgili gerekli incelemelerin yapılması istenildi. Bu önerge meclis üyelerinin kabulüyle gündeme alındı ve ilgili komisyonların incelemesine havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Meclis Başkanı Karakurt gündemi kapattı. Samsun İl Genel Meclisi Temmuz ayı 2. birleşimi 3 Temmuz günü saat 14.00'da Samsun İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber