Girişimcilik seminerine kadın ilgisi

Samsun Valiliği tarafından yürütülen, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği 'İnsan Kaynakları Uzmanı Yetiştirme Projesi' kapsamında düzenlenen 'Girişimcilik' konulu seminere kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Üniversitesi'nde Yrd. Doç. Dr. Yetkin Bulut tarafından verilen seminere 20?29 yaşları arasında üniversite mezunu ve çoğunluğu kadınlardan oluşan kursiyerler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Bulut, ?21. yüzyılın en önemli konularından birisini teşkil eden girişimcilik konusu, ülkemiz açısından çok önemli bir konudur. Ülkedeki işsizlik sorununun çözüm kaynaklarından birisi de ülkedeki başarılı girişim ve girişimci sayısının artmasıdır.? dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kerem Tüfekçi, 'Gençler ve Girişimcilik' konusunda konuştu. Kerem Tüfekçi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un bir inisiyatifi olan Genç Girişimciler Kurulu'nun kuruluşu ve yapısı hakkında bilgi verdi. Tüfekçi yaş ortalaması 28 olan gençlerdeki girişimci ruhun ve girişimcilikte teknolojinin iyi kullanılmasının öneminden bahsetti.

BİrÜTÜ's Ütü Hizmetleri firması sahibi Gökhan Yavuz, 'Uygulamalı Girişimcilik Örnekleri', Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı ise 'Kadın ve Girişimcilik' konulu konuşma yaptı. Kıyıcı, kadınların ekonomik güçlerini kazanabilmeleri için girişimciliğin en önemli araçlardan biri olduğunu belirtti. Gelişmiş ülkelere bakıldığında girişimciler içerisinde kadınların oranının oldukça yüksek olduğunu hatırlatan Kıyıcı, ülkemizde de kadınların girişimcilik konusunda gerekli eğitimleri alarak ve bu konuda sağlanan desteklerden yararlanarak kendi girişimlerini kurmalarının önemini vurguladı.

Seminerin kapanış konuşmasını yapan Proje Koordinatör Yardımcısı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı Özgür Özaydın, ?Girişimcilik ülkemizin ve bölgemizin ekonomik gelişimi açısından kritik öneme sahip faktörlerin başında gelir. Bu çerçevede özellikle gençlerin ve kadınların girişimcilik konusunda alacakları eğitimlerle kendilerini geliştirmeleri ve kendi girişimlerini başlatmaları ekonomik gelişimin hızlanmasına ve istihdamın artmasına önemli katkı sağlayacaktır.? şeklinde konuştu.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber