Dakikalık fırtına yıktı geçti

Samsun'da 5 dakika süren fırtınada araçlar devrildi, ağaçlar evlerin ve camilerin üzerine devrildi, elektrik direkleri yıkıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Çarşamba ilçesi Dikbıyık beldesinde 5 dakika süren fırtına yıktı geçti. Evlerin çatısını uçuran şiddetli rüzgar, ağaçları kökünden söktü, sökülen ağaçlar evlerin ve bir caminin üzerine düştü. Elektrik direklerinin de devrildiği fırtına can kaybı olmazken Çarşamba'nın bazı köylerinde ciddi manada hasar meydana geldi.

Özellikle Dikbıyık beldesinde vatandaşların ifadelerine göre 5 dakika süren ve hortum şeklinde olan fırtınada çok sayıda ağaç ve bir cenaze aracı devrildi, devrilen ağaçlardan bazı evler, ahırlar ve bir cami zarar gördü. Evlerin çatılarının da uçtuğu, elektrik direklerinin devrildiği fırtınada mal kaybı olurken can kaybı yaşanmadı. Yaşanan fırtınanın ardından hasar tespit çalışmalarını başlattıklarını belirten Dikbıyık Belediye Başkanı Kemal Ayan, "Maddi hasar hat safhada. Şu anda yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bir camimizin üzerine çam ağaçları devrildi, hasar var. Evlerin üzerine ağaçlar devrildi. Ciddi manada zarar var, tek tesellimiz can kaybının olmaması. Fırtına çok güçlüydü, ağaçları kökünden söktü" dedi.

Fırtınayı yaşayan vatandaşlar, çok kısa sürdüğünü ve rüzgarın hortum şeklinde estiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber