Başkan Yiğit: Kepek oranının artması için un stoklarının bitmesi gerekir

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ?Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliklerle ekmek satışlarında yeni bir dönemi başlattığını söyledi. Yiğit, ekmekteki kepek oranının artmasının ancak stoklardaki unun tükenmesi ile mümkün olacağını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu hakkında bilgi veren Ali Yiğit, ?Toplumumuzun en fazla tükettiği besin maddesi olan ekmekte yapılan değişiklikle bundan sonra kepek oranları yükseltilecek ve tuz oranı düşürülecek. Bu, toplum sağlığımızı iyi yönde etkileyecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kepek oranını yüzde 30 artırması ve tuz oranının yüzde 1,5 aşağı çekilmesi ile obeziteye karşı bir tedbir alınmış olacak. Bu sayede yurttaşlarımızın sağlığına katkıda bulunacağız. Tuz oranının düşmesi ile yüksek tansiyon ve kalp hastalarının iyileşmesinde katkı sağlayacağız.? dedi.

Ekmekte kullanılacak kepek hakkında açıklamalarda bulunan Yiğit, ?Şu anda fırıncılarımızda ve depolarda bulunan stokların erimesi beklenmeli. Elde bulunan stoklar erimeden yeni düzenleme ile ekmekte artması beklenen kepek oranının uygulamaya sokulması zor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber