?Güzellik malzemelerine harcanan parayla dünyadaki açlık giderilebilir'

Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Akdiş, toplumda aşırı harcama ve lüks yaşama hırsı olduğunu ifade ederek, insanlar asli ihtiyaçlarını karşılayacak kadar harcasa problem kalmayacağını, güzellik malzemelerine harcanan paralarla dünyadaki açlığın giderilebileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER), Servergazi İlköğretim Okulu'nda ?İktisatlı Yaşamak ve Tasarruf? konulu bir seminer düzenledi. Seminerin açılış konuşmasını yapan EMEKDER Başkanı Osman Sınav, ?Denizli'de çok sayıda çalışan olmasına rağmen dernek olarak bunların çok azına ulaşabiliyoruz. Hedefimiz bu sayıyı artırmak ve çalışanları bilgilendirerek toplam kalite elde etmek.? dedi.

Prof. Dr. Akdiş ise insanların rızık endişesi olmadan faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğini ifade ederek, ?Herkes bir şekilde karnını doyurmuştur. Onun için çocuk olduğunda, ?Nasıl beslerim? Nasıl giydiririm?' demeye gerek yok. Allah, her doğanın rızkına kefil.? diye konuştu. Aile hayatında iktisatlı yaşamanın önemine değinen Akdiş, ?Kazandığımız, normal şartlarda bize yeter fakat insanımız, günümüzde hırsla kazanıp hunharca harcıyor. Toplumumuzda aşırı harcama ve lüks yaşama mevcut. İnsanlar asli ihtiyaçlarını karşılayacak kadar harcasa sorun kalmaz. Mesela güzellik malzemelerine harcanan rakamla dünyadaki açlık çok rahat giderilebilir.? dedi.

?KOLAY PARA KAZANMAK İÇİN BORSAYA GİRENLER SPEKÜLATÖRLERE YEM OLUYOR'

Toplumda bazı insanların kolay para kazanma için borsaya yöneldiğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Akdiş, ?Spekülatörlere yem oluyorlar. Kolay para kazanmak için ineğini satan bir köylü kadın, parayı bankaya yatırıyor. Önceleri bankadan gelen faizle yüzü gülüyor ama zamanla bu paranın tuz şeker parasına dönüştüğünü fark ediyor. Bankadan çekmeye gittiğinde o parayla sattığı ineği geri alamadığını görüyor. Bu, yaşananlardan bir tanesi, buna benzer çok yaşanmış hikâye var. İnsanlar bu tür kolay para kazanma yollarına giderse sonuçta mutlaka zarar eden kendileri olur.? diye konuştu.

?Borç yiğidin kamçısıdır? atasözünün de sabit gelirliler için söylenmediğini vurgulayan Muhammet Akdiş, ?Sabit ücretli bir insan, bu atasözüne güvenip borca girdiğinde sadece kamçı yemiş olur. Günümüzde bazı memurlar, gelirini arttırmak için bakkallık, galericilik, pazarcılık gibi işlerle meşgul oluyor. Bu da asıl mesleğine ilgisini azaltıyor. Hâlbuki bunun yerine işiyle ilgili sertifika alsa, değişik kurslara gitse, mesleğinde ilerlemeye çalışsa daha isabetli olur.? ifadelerini kullandı.

Seminer sonunda Prof. Dr. Akdiş'e, EMEKDER adına Murat Boz tarafından plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber