Bayburt'ta imam darp edildi

Bayburt'ta yakını vefat eden bir kişinin, taziyelerin kabul edildiği mahalle odasını zamanında açmadığı gerekçesiyle cami imamını darp ettiği ileri sürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kent merkezindeki Tuzcuzade Mahallesi'nde vefat eden Bekir Yılmaz'ın ailesi, taziyeleri kabul etmek için mahallenin ortak kullanım alanı olan mahalle odasının açılmasını istedi.

Bu sırada B.T'nin, Tuzcuzade Camisi imamı Hicabi Akkuş'u, mahalle odasını zamanında açmadığı gerekçesiyle darp ettiği öne sürüldü. Akkuş'un şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan B.T, Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İmam Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuzcuzade Camisi'nde imam-hatip olarak 2 yıldır görev yaptığını belirtti.

Vefat haberi aldığında, mahalle odasına uğrayarak cenazenin gelip gelmediğine bakmak istediğini ifade eden Akkuş, şunları anlattı:

"Ben mahalle odasına giderken cenaze sahipleri arabadan inerek bana

'mahalle odası neden açılmamış' diye sordular. Ben de 'ben bilmiyorum, anahtar bende yok. Muhtar bakıyor, dernek başkanı var, onlar ilgileniyor' dedim. Kısa süreli bir tartışmamız oldu. Ben mahalle odasına gittim, muhtar da oradaydı, ölenin yakınları da geldiler. Muhtar onlarla cenazenin nereye defnedileceği konusunda konuşmaya başladı. Ben de muhtarın bileceğini söyledim. Ölen kişinin torunu 'sen konuşma, sus' diyerek üzerime yürüdü. Hatta ölen kişinin bazı yakınları da bana hakaretler yağdırdı."

Aynı anda 3-4 kişinin üzerine yürüdüğünü savunan Akkuş, "Çevredekiler engel olmaya çalıştı ama durduramadı. Çıkan arbedede, ayırmaya çalışan bir kişinin ayağı kırıldı. Tartışma bittikten sonra manava gittim. Aniden yüzüme bir yumruk geldi. Ben yumruğun etkisiyle yere düştüm ve kendimden geçtim. Kalktığımda bana vuran kişiyi oradan kaçırmışlardı. Ben de polise haber verdim. Olay inşallah yargıya da intikal edecek ve biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.

Diyanet-Sen Bayburt Şube Başkanı İlhan Kelleci ise olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Aklını ve fikrini yönetemeyenler şiddete başvuruyor. Doktora, öğretmene, çocuğa, kadına yapılan şiddet şimdi de imama yapılıyor. Diyanet-Sen olarak cenazelerde, cenaze yakınlarının yanında olan ve taziyeleri birlikte paylaşan imamlarımıza yapılan bu olayı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber