İlçe özel idare müdürlüğüne atamada, görevde yükselme kalktı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber Gönder ile iletilen aşağıdaki içerik uygun bulunarak yayıma alınmıştır

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından tüm il özel idarelerine ilçe özel idare müdürü kadrosu için sınava tabi tutulmalarına gerek kalmadığının duyurulmasıyla ilgili 27.06.2012 tarih ve 17201 sayılı yazı gönderilmiştir.

27 Mart 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruuşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği ile ilgili Yönetmelik gereğince Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Devlet Personel Başkanlığına görüş sormuş gelen cevabi yazıda İçişleri Bakanlığının takdirine bırakılmıştır. Fakat İl Özel İdarelerinin tüm kademelerinde görevde yükselme sınavı gerekirken (ki doğrusu da budur) İlçe Özel İdare Müdürlüklerinin kapsam dışı bırakılması torpile yol açmasından endişe edilmektedir.

Atanmayı talep eden kişilerin ?önce ilçeye sınavsız atanır geçici görevlendirme ile merkez il özel idaresine görevlendirilirim veya daha sonra merkezde bulunan müdür kadroları için asil olarak atanırım? düşüncesi vardır. Unvan sahibi olmakta bilgi ve liyakatın ölçülmesi için sınavın gerekliliği muhakkaktır.

Yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için gereğini arz ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber