Başkan Babaoğlu: Öncelikli hedefimiz, bölgenin tarım altyapısını hazırlamak

Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, ?KOP olarak kurulma amacımız, öncelikle bölgede verimli tarım alanları açmak.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın kirazıyla meşhur Akşehir ilçesinde, bu yıl ilk defa 1-4 Temmuz arası Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali düzenleniyor. Bu Festival kapsamında, Akşehir Kültür Merkezi'nde kiraz hakkında değerlendirme yapan Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, ilk olarak, başkanlığını yürüttüğü KOP hakkında bilgilendirme yaptı. Kuruluş amaçlarının, bölgede verimli tarım alanları açmak olduğunu belirten Babaoğlu, ?Konya, coğrafi yapısı itibariyle Türkiye'nin en kurak bölgesi. Biz bu soruna çare bulmak için yola çıktık. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir.? şeklinde konuştu.

Akşehir ilçesine de değinen Babaoğlu, ?Akşehir'in dışarıda bıraktığı imajla içerideki imajı birbirini tutmuyor. Öncelikle ilçenin, bu uyuşmazlığı ortadan kaldırması lazım. Kiraz üretiminde çiftçi, gerekli hassasiyeti gösterir ise gerekli çabayı gösterir ise Türkiye'nin en büyük ihracatçıları arasına girebilir.? diye konuştu.

?SU SIKINTISINI ÇÖZMEK ADINA ANKARA'YA ÇAĞRI YAPTIK?

Konya'nın yaşadığı su sıkıntısına da değinen Prof. Babaoğlu, ?Biz KOP olarak şu an eldeki mevcut suyu en verimli şekilde kullanmalıyız. Yaşadığımız su sıkıntısını çözmek için defalarca Konya'daki tüm kuruluşlarla toplantılar yaptık. Ankara'ya sesimizi duyurmaya çalıştık. Ama bir netice alamadık.? diye ifade etti.

En son Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bölgeye gelerek incelemelerde bulunması sonucu gerekli desteği vereceklerini aktaran Babaoğlu,? Sonunda sesimizi duydular, şimdi yeni bir proje üzerinde çalışmaktayız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber