Bakanlık, tarım sektöründe makine alımını destekleyecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, makine ekipman alımlarını destekleyeceğini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlıkça hazırlanan ?Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ? önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Temliğe göre başvurular 30 gün içerisinde alınacak. Değerlendirme süreci sonrasında yatırımların 60 gün içerisinde tamamlanması gerekiyor. Geçmiş yıllardan farklı olarak, makine ekipmanlar için bakanlıkça referans fiyatlar belirlenecek, uygun görülen başvuru sahipleri ile hibe sözleşmesi imzalanacak. Ardından ise yatırımcı makinesini satın alacak. Ayrıca, mal alım bedellerinin tamamı yatırımcı tarafından karşılanacak. Hibe tutarı daha sonra bakanlıkça yatırımcının Ziraat Bankası şubelerinde açılacak hesabına aktarılacak.

Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, 2007 yılından bu yana uygulanan hibe programı kapsamında bu güne kadar bin 498 makine ekipman için 9 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirdiği belirtildi. Uygulamadan azami sayıda üreticinin yararlanabilmesi için müdürlük ile ilçe müdürlüklerinin koordineli hizmet sunacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber