Gübreden 'çakma deterjan' yaptılar

Adana'da ünlü deterjan markasının sahtesini üreten iş yeri ekipleri hayrete düşürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da ünlü bir deterjan markasının sahtesini üreten bir iş yerine operasyon düzenlendi. Ambalajı orijinali ile bire bir aynı olan sahte deterjanların yapımında birçok kimyasal maddenin yanı sıra üre gübresi de kullanıldığı belirtildi.

Adana'da Emniyeti bile şaşkına çeviren bir yöntemle sahte deterjan üreten şebeke çökertildi. Sahte deterjan şebekesi çok ünlü bir markanın sahtelerini gübreden üretiyorlardı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şubesi ekipleri, elde ettiği istihbarat bilgileri ışığında merkez Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesi'nde sahte bulaşık deterjanı üreten bir atölyeyi takibe aldı.

Yaklaşık 2 aydır takip edilen iş yerinde üretim yapıldığına kesin kanaat getiren polisler daha sonra operasyonu başlattı. Sabah saatlerinde atölyeye operasyon düzenleyen ekipler, bin 600 adet satışa hazır deterjan ele geçirdi. Ekipler ayrıca, 10 bin 400 adet boş kutu, doluma hazır bin 300 litre sıvı deterjan, 5 tonluk plastik tank, 1 buçuk tonluk karıştırıcı tank, dolum pompası, 1 paketleme, kodlama ve etiketleme ile 300 kiloya yakın kimyasal maddeye de el koydu.

Operasyonda iş yerinde dolum yaparken suçüstü yakalanan 36 yaşındaki İbrahim K. gözaltına alındı. Ambalajı orijinali ile bire bir aynı olan sahte deterjanın yapımında birçok kimyasal maddenin yanı sıra üre gübresinin kullanıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber