Büyükşehir belediyesi ulaşımı 40 bin kişiye sordu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, 40 bin kişi ile yüz yüze görüşerek ulaşımla ilgili anket çalışması yaptıklarını ve ulaşım projelerinin vatandaşın isteği doğrultusunda şekilleneceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin 2023 vizyonu çerçevesinde, taşıt, yaya, yolcu, mal ve hizmet hareketlerinin bilimsel ve teknik kriterler göz önüne alınarak sürdürülebilir ulaşım sistemlerinin planlanması için tasarlanan Sakarya Ulaşım Ana Planı (SUAP) anket çalışması tamamlandı. Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, Sakarya'nın geleceğinin planlandığı 2023 projeksiyon yılı ile hazırlanan SUAP'ın en önemli ayağı olan anket çalışmasını tamamladıklarını belirtti. Yolcu, ?Anketlerimize yüzde 98 oranında bir katılım olmuştur. Bu oran, anketlerden beklediğimiz sağlıklı veri ve sonuçlar için çok iyi bir orandır. Çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen Sakaryalılara teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.

Hane halkı anket çalışmaları kapsamında yaklaşık 7 bin 300 haneyi ziyaret ettiklerini vurgulayan İsmail Yolcu, şu bilgileri verdi: ?Hane halkı anketlerimizdeki temel amaç vatandaşlarımızın ulaşım alışkanlıklarını tespit etmek ve ulaşım konusunda eğilimlerini ve taleplerini almaktır. Uzun süreli ve 24 sorudan oluşan bir anket gerçekleştirdik. Gittiğimiz her kapıdan geri çevrilmedik ve hep olumlu cevaplar aldık. Bu sonuç, Sakarya'da yaşayan vatandaşlarımızın ulaşıma gösterdiği ilgiyi de ayrıca gösteriyor. Şuanda anket sonuçlarını bilgisayara aktarıyoruz ve anket değerlendirmeleri devam ediyor. Yine anket çalışmalarımız kapsamında, araç, bisiklet sürücüleri ve yayalarla da buluşarak onlarla anket çalışması yaptık ve o anketlerimiz de tamamlandı.?

Anket çalışmalarının şehrin geleceği için çok önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Yolcu, Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak vatandaşlara en güzel hizmeti götürmek için gayret sarf ettiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber